Interviuri

Interviu cu Veronica Nichita Antohi, Consultant Forever

28/03/2021

Ziceam că puțină inspirație și ceva încurajare de a ne urma visurile ar fi binevenite. Și că, oricât de deprimați am fi, dacă stăm și privim lucrurile obiectiv, tot se arată câte o alternativă mai bună decât tristețea, melancolia sau autocompătimirea.

Așa că hai să facem cunoștință cu Veronica Nichita Antohi, consultant Forever, implicată trup și suflet în business-ul ei:

  1. IKY: Bună, Vero! Mă bucur să fiu martorul unei evoluții spectaculoase a business-ului tău, și să te văd atât de activă, implicată și motivată. Poți să ne spui cum ai făcut această alegere, de a fi consultant Forever? (Îmi imaginez că nu a fost o decizie simplă, cu atât mai mult cu cât virajul a fost brusc, dinspre un domeniu de activitate către cu totul altceva):

Veronica: Salutări cu drag! De când mă știu am fost preocupată să învăț ceva nou, dar instabilitatea locului de muncă din învățământ m-a împins spre a căuta soluții pentru viața mea profesională. Am făcut acest pas spre flexibilitate după terminarea celui de-al doilea concediu maternal, când prioritățile mele nu mai erau aceleași. Tot ce îmi doream era să pot lucra de lângă copii și să nu fiu o mama prinsă într-un program fix.

Această activitate este o continuare a ceea ce făceam înainte, sub un alt aspect. Predau ceea ce învăț și lucrez în echipă. Este o afacere conversațională și îmi place enorm interacțiunea cu oamenii.

2. IKY: MLM-urile sunt bine sau prost văzute, în funcție de percepția fiecăruia. Te rog să ne spui motivele pentru care pledezi în favoarea unui asemenea MLM, și cu ce greșim cei care nu le vedem „cu ochi buni”:

Veronica: Atunci când vorbesc cu oamenii caut să aflu care sunt nevoile lor și cum îi pot ajuta produsele sau oportunitatea noastră, făcând abstracție de conceptul MLM. Și concluzia mea este aceea că 90% dintre problemele oamenilor sunt legate de sănătate, timp liber și bani.

Stă în puterea mea să împărtășesc celorlalți beneficiile produselor și ale acestui instrument vehicul care le poate rezolva aceste probleme.

Peste ocean, network marketingul se predă în universități și astfel de cursuri ar fi binevenite și la noi. E o profesie care necesită pregătire.

Probabil lipsa de profesionalism, vânzarea agresivă, înțelegerea greșită a conceptului MLM asociat cu o schemă piramidală, duc la perceperea greșită a unei întregi industrii.

3. IKY: Există Avon, există Oriflame, există Callivita, și câte și mai câte. De ce Forever? De ce ai ales așa, de ce a avut mai mult sens pentru tine alegerea în favoarea rețelei Forever?

Veronica: Oportunitatea și produsele Forever m-au ales pe mine, nu invers. Deși eram în căutare de altceva, acestea au venit spre mine când treceam prin mai multe provocări pe partea de sănătate. Am aflat beneficiile lor și nu m-am oprit din a împărtăși cât bine au adus familiei mele. Dacă nu m-aș fi îndrăgostit de aceste produse, nu aș fi făcut pasul spre oportunitate.

4. IKY: Care este cea mai mare provocare pentru tine, din sfera marketingului relațional (sau, mai exact, a marketingului direct)?

Veronica: Cea mai mare provocare este aceea de a vorbi cu cât mai mulți oameni într-un timp cât mai scurt, în ideea de a informa și ajuta cât mai multe persoane să adopte un stil de viață sănătos și/sau să obțină un extravenit.

5. IKY: Au fost momente când ai dorit să renunți?

Veronica: E foarte ușor să renunți, dar am ales să trec prin provocările care mă cresc. Mă uit în ochii copiilor mei, la partenerii mei care mi-au încredințat visurile și încrederea lor și nu mai e loc de acest gând al renunțării. Forever este un stil de viață, dar și o responsabilitate.

6. IKY: De ce nu toți cei care se implică în aceste afaceri MLM au succes? Ce lipsește în cazul lor; care este secretul, în cazul tău, al unui conultant de succes în acest business?

Veronica: Pot fi mai mulți factori care influențează rezultatul. Lipsa de pregătire în acest domeniu, mentalitatea de angajat, teama de eșec, așteptările nerealiste raportate la acțiunea lipsită de consecvență și consistență. Oricât de bun sau slab ar fi un sistem de lucru, dacă acționezi la scală mare în mod perseverent, apar rezultatele.

Mulți renunță înainte de a începe și nu dau timpul necesar pentru a deveni acei oameni care conduc alți oameni. Și aici menționez faptul că pentru a deveni profesor am învățat bazele în cei 4 ani de liceu, au urmat 4 ani de facultate și în primii 2 ani de învățămant am muncit acasă foarte mult ca să fiu bună în meseria mea. De ce să renunți nî primul an de afacere?!

7. IKY: Ce perspective ți-a deschis această experiență de consultant Forever? Rugămintea mea este să acoperi toate ariile de interes pentru tine: financiar, independență, călătorii, un standard mai bun de viață, orice care ți-a influențat viața într-un mod pozitiv.

Veronica: Stilul de viață sănătos și viziunea pe termen mediu și lung m-au atras și au făcut o diferență pentru mine. Momentan călătoresc doar virtual în alte țări și închei parteneriate.

8. IKY: Ce sfat le dai celor cărora le-a trecut prin fața ochilor oportunitatea de a fi reprezentanți al unei rețele MLM, dar care nu se hotărăsc să pornească la drum, descurajați de eforturile mari pe care ar trebui să le depună pentru a avea succes?

Veronica: Să spună Da și să învețe ce au de făcut! Apoi să trateze afacerea ca pe un job, nu ca pe un hobby – azi fac, mâine nu mai fac. Să dea o oră pe zi afacerii lor și să fie acolo prezenți 100%.

9. IKY: Cum reușești să menții ritmul alert al dezvoltării acestui business? Care sunt obstacolele, și ce descoperi favorabil în programul tău zilnic, astfel încât să menții business-ul pe un traseu ascendent, sau măcar stabil?

Veronica: Îmi dezvolt afacerea 90% online, un mare avantaj în creșterea copiilor. Programul îmi permite să-i duc, aduc la grădiniță/școală, să fiu prezentă în viața lor.

Lucrez cu consecvență câteva ore pe zi și îmi iau afacerea și în vacanță pentru că tocmai ea mi-a făcut viața ca o vacanță.

Îți mulțumim, Veronica, pentru răspunsuri și sfaturile frumoase! Sperăm ca ele să își găsească ecou în inimile tuturor celor care vor să pornească pe un drum bun din punct de vedere profesional și nu numai. Și că ele își vor trimite energia tuturor celor care vor să reușească în a-și face viața… ca o vacanță, așa cum ai spus tu.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply