Lifestyle

O melodie cât o stare de suflet

23/03/2020

Dacă o imagine face cât o mie de cuvinte (nu știu cum au fost numărate), ei bine, atunci o melodie face cât o stare de suflet.

Să explic cum: cred că multora ni s-a întâmplat să ascultăm aceeași piesă de multe, chiar foarte multe ori la rând. Nu știu cum se numește asta în română, dar de existat, există. Cu condiția să ai o melodie (se recomandă să fie mai multe per total) preferată.

Personal, o astfel de melodie îmi face bine în mod deosebit. De aceea o și ascult. Pe repeat.

În primul rând, îmi alungă orice gând negativ, și orice gând în plus. Sau pur și simplu orice gând. Linia melodică, pentru că e preferată, mă face atentă la ce se cântă acolo. Și o dată cu atenția, îmi direcționează și starea de spirit în sensul ei. OK, am înlăturat orice aglomerare de gânduri, sunt atentă, și am un creuzet emoțional disponibil pentru indefinibilul frumos al piesei.

Din primele acorduri, am făcut o schimbare de direcție a emoțiilor. Pe măsură ce o ascult, emoțiile se focalizează într-un sens pozitiv: optimism, hotărâre, bucurie, putere de a merge mai departe, etc. Asta depinde de fiecare, și în funcție de cum rezonează cu muzica aceea, ce-i transmite ea celui care o apreciază așa de mult.

Nu mai rămâne decât să mă las purtată de ritm, linia melodică o știu deja, versurile asemenea, știu cum va continua și cum se va încheia. Atunci când se oprește… o pun pe repeat, ca să stabilizez starea bună pe care mi-a dat-o. Să o las să acționeze asupra mea, să se generalizeze și să-mi pună zâmbetul pe buze.

E de preferat să nu încerci să numeri până la o mie, să verifici dacă face chiar cât o stare, e bine să te oprești din repeat atunci când consideri că nu mai e nevoie de a reasculta. De fapt, îți dai seama când e suficient.

Iarăși, e de preferat să ai mai multe opțiuni (piese favorite), pentru a pretinde că ești un admirator sănătos și normal al muzicii.

Recomandare privind o astfel de piesă:

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply